Hypnose


Hvad er hypnose er en naturlig tilstand i sindet. Man kan sige at hypnose tilstanden på mange måder minder om at drømme, du oplever en koncentreret opmærksomhed.  I hypnosen er din opmærksomhed netop fokuseret. Alt imens du er vågen, men dog ikke helt tilstede på samme måde, som hvis du kommunikerede med andet menneske.
Det kalder vi at være i spontan hypnose en oplevelse vi daglig
t alle oplever.


Din underbevidsthed

Vi ved at din underbevidsthed styrer langt de fleste af dine handlinger og tanker – nogle mener op imod 90 procent. Oftest er det fortiden som har præget os i den ene eller anden retning. I hypnose handler det om at ”vinde” kontrollen over din underbevidsthed.

Hypnoterapi er en behandlingsform

 

En behandlingsform som alle kan få gavn af. Det kræver blot et åbent sind, at du er er klar til arbejde med dig selv og herigennem opnå din succes.
Terapiformen er effektivt værktøj til at bryde vaner, sætte fokus på angst og frygt, følelser, stress, personlig udvikling, reducere smerter, eller øge dine evner til at præstere i for eksempel sport, skole eller på jobbet.

Du lærer at forstå dine handlinger, ændre dine tankemønstre således at du vil kunne bruge dem positivt og hjælpe dig selv videre på ganske kort tid. 

Ud over hypnoseterapi, kan vi også lære dig, hvordan du selv kan bringe dig i hypnosetilstanden. Ved egen hjælp selv at påvirke din underbevidsthed. Denne tilstand kaldes “Zen Zero”.

Både selvhypnose og hypnoseterapi er effektive redskaber til at ændre tanke- og handlemønstre. 

Læs mere om hypnosebehandling

Hvad kan opnå med hypnose og hynoterapien

Vi har beskrevet nogle eksempler på sessioner i Livsstien. Skulle du ikke finde den problematik du gerne vil arbejde med, så ring eller skriv til os, om en uforpligtende snak.

Tænk på at med hypnose kan du bryde langt de fleste problematikker såsom følelser, oplevelser eller vaner du vil bryde med og give slip på. Herigennem finde ind til dine resurser og finde dine værktøjer til personlig succes.  

Hypnose til følelser og personlig udvikling  

Ved hjælp af hypnose – hypnoterapi kommer du på en interaktiv rejse igennem din krop, for at du kan forstå dine følelser. 

Følelser. Vi har alle følelser, som kan medføre positive eller negative reaktioner. At opleve en dag, uden at vi mærker vores følelser, vil være umuligt at forestille sig. Hver eneste dag mærker vi følelser, det kan være at opleve glæden ved at tage på ferie, frygten for at rejse, frygten for at flyve, eller sorgen ved tab af et familiemedlem. Hvis vi listede alle ordene for følelser op, ville listen blive rigtig lang. 

Selvtillid og selvværd.

Oftest er det fortiden, som har præget os i den ene eller den anden retning. Dårligt selvværd eller selvtillid kan skyldes et stort ansvar, man ikke var klar til at tage eller ikke lykkedes med. Det kan skyldes mobning på job eller i skolen. Hvis man ikke har fået megen ros og mest har lyttet til, hvad man ikke kan finde ud af, kan det også spille ind.

Angsten for at fejle kan være stor hos mange mennesker, og er man usikker i sin tale og væremåde “gemmer” man sig ofte. 

Har du følelsen af dårlig selvtillid og selvværd, kan du gøre noget ved det.

Ved hjælp af hypnose kan du ændre dine tankemønstre til noget positivt og dermed hjælpe dig selv til at føle bedre selvværd og selvtillid på ganske kort tid. 

Fobi

Arbejd med din frygt og fobi. Det kan være angst af alle typer, flyskræk, højdeskræk, sceneskræk, angst for folkemængder, eksamensangst, at tale til mange mennesker, præstationsangst, klaustrofobi, edderkoppefobi, slangefobi, angst for små rum og elevatorer. 

Angst og frygt. Beskriver en følelsesmæssig reaktion til at behandle forestående fare. En stærk lyst til at flygte fra situationen. Mennesker som oplever meget frygt, føler ofte en følelse af afmagt, de har svært ved at træffe et valg, som kan fjerne frygten. Man sveder og kan gå i panik. 

Fobi er en ekstrem og vedvarende frygt for ting eller forskellige situationer, som påvirker personens normale liv. Selvom man godt ved, at frygten er irrationel, vil personer med fobier, altid forsøge at undgå selve kilden til frygten.

Nogle oplever angstanfald, intens frygt og ubehag, forfulgt af fysiske symptomer som hjertebanken, rysten, åndenød, svimmelhed og kvalme.

Flyskræk

Mærkes ofte pga. en oplevelse forbundet med noget utrygt, eller noget man er blevet forskrækket for. En ubehagelig oplevelse lagers i din underbevidsthed og ofte ved man ikke selv hvad der udløser angsten for at flyve. Med moderne hypnose terapi, finder vi sammen nøglen til din behandling. 

Stress

Det en tilstand der med hypnoterapi er muligt at ændre på stress tilstanden og symptomerne.  Få fokus på måden man oplever udefrakommende begivenheder og situationer. Aktivere indre ressourcer til at kunne håndtere situationer på, og herigennem ændre tanke mønstre og handlingsmønstre. Den afslappende hypnosetilstand i sig selv være gavnlig i forhold til stress tilstande, bare den kortvarig indre ro, vil det kunne skabe store forandringer i forhold til stressen. 

Dårlig søvn søvnløshed.

Kan være skabt som en ubevidst tilstand forhold til at sove. Det kan være en frygt for, at der skal ske noget mens man sover. Man er bange for at gå glip af noget, eller en periode hvor søvnløshed kan blive til en vane. En vane som gør at man bliver bange for ikke at kunne falde i søvn, som ender med at holde én søvnløs. Det vil sige, at bekymringen for følgerne af manglende søvn skaber selve søvnproblemet. 

Bryd en vane ved hjælp af hypnose

Ny livsstil, vægttab, sukkertrang, rygestop, motions motivation,  neglebidning, købetrang eller andre vaner der så dybdeliggende at man har brug for at forstå ens eget handle mønstre og lære underbevisheden at træffe nye valg. I hypnose finder vi frem til de dybereliggende årsager til at din uhensigtsmæssigt vane. Der altid er en ubevidst årsag til en vane, altså det faktum at vanen har kunnet give dig noget. En årsag der er med til at vaner er kan være svære at bryde.  

Smertebehandling

Om at have smerter, du er ikke alene, det ved du helt sikkert, men nogen gange kan man komme helt i tvivl. En dagligdag med kroniske smerte påvirker livskvaliteten i større eller mindre grad. Det kan være din søvn, dit arbejde, din energi, det at deltage i familielivet, venskaber, få motion, din identitet.  En oplevelse af at være anderledes og man bruger rigtigt meget energi på at udholde smerten. Vi forstår hvis du er skepsis, for kan det virkelig passe at man ved tankernes kraft og magt kan lærer at håndtere smerten, hvis man samtidig er villig til at arbejde med sig selv mentalt. Og ja, et liv hvor ubehaget fra smerten stadig er der, men det er dig der styrer og ikke mine smerter.

Behandlingsoplevelsen – Hypnose

Første gang vi mødes, har vi en dialog om den problematik, vi skal have fokus på. Vi stiller dig naturligvis nogle spørgsmål, som vi anvender under hypnosen. Vi finder en fælles tilgang til problematikken, og herefter starter hypnosen og terapidelen. Inden selve hypnosen bruger vi også en del energi på at fortælle om, hvad der sker i hypnosetilstanden, og hvordan hypnose virker. Alt sammen for at sikre, at du igennem hele forløbet kan føle dig tryg. 

I hypnosen finder vi i fællesskab løsningen på din problematik. Efter hypnosen vil du kunne huske alt, hvad der er foregået. Det er en udbredt misforståelse, at vi som hypnoterapeuter kan få ting til at forsvinde, at få dig til at gøre noget, der strider imod din overbevisning. Din bevidsthed sidder så at sige på bagsædet, og passer på dig hele vejen igennem behandlingen. Som tidligere beskrevet så husk på at hypnosen er et effektivt værktøj til at ændre tanke og handlingsmønstre. Det er en behandlingsform, som alle kan få gavn af. Det er nemlig umuligt at tvinge et menneske i hypnose, derfor er det også vigtigt for os som hypno terapeuter at byde dig velkommen i trygge rammer. 

Har du flere spørgsmål er du velkommen til at kontakte os 

Ellers læs vores ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er hypnose?

Hypnose er jo en naturlig tilstand i sindet, en ekstraordinær kvalitet af psykisk, fysisk og følelsesmæssig afslapning. Du sover ikke, når du er i hypnose. 

Hvorfor er nogle mennesker i tvivl om hypnose?

Hypnose er absolut et misforstået fænomen. Det har i århundreder været tilknyttet spiritualisme, heksekunst og forskellige andre “uforklarlige” hændelser. Baseret på “B”-film, billige romaner og overdrevne antydninger af uvidende personer.  

Indebærer hypnose svækkelse af vilje eller kontrol?

Nej, hypnose styrker det. Hypnose virker med vilje, ikke imod den. 

Er hypnose farligt?

Der har aldrig været et eneste dokumenteret tilfælde af skader der er tilkommet nogen ved terapeutisk anvendelse af hypnose. 

Hvordan føles det at være hypnotiseret? Kan jeg blive det?

Svaret på dette er ekstremt vigtigt, fordi det kan afgøre, om du vil få gavn af hypnose.
Nogle mennesker opgiver hypnose efter et par sessioner, fordi de var skuffede over deres reaktioner. Idet de tror, de ikke kan hypnotiseres.
Mange folk tror at de vil gå igennem noget andet, nyt og opsigtsvækkende i hypnotisk trance. De sammenligner hypnose med at være bedøvet, sovende eller ubevidst.

Hypnose er en meget behagelig følelse af fuldstændig fysisk og psykisk afslapning. Det svarer til det øjeblik mellem at vide du er vågen og på vej i søvn.

Mens du er i hypnose er dit sind aktivt, og du høre hver en lyd i rummet, og du kan modstå de suggestioner du får hvis du vil, Din opmærksomhed vandrer, tanker kører rundt, og du indser du ikke sover og vil huske alt perfekt. 

Kan en person blive hypnotiseret mod deres vilje?

Ingen hypnotiseres mod deres vilje. At komme i hypnose kræver samtykke. Hypnotisøren hjælper og guider klienten, som derefter hypnotiseres af sig selv. 

Hvad er selv hypnose?

Al hypnose er selv hypnose og giver fuld afslapning selv under de mest stressende forhold. I denne tilstand, er det underbevidste sind er åbent for terapeutisk forslag. 

Har mennesker problemer med komme ud af hypnose?

En person kan vælge at blive i hypnose efter at selvom en erfaren hypnotisør anmoder dem om at komme ud af det. Grunden hertil er, at de er i sådan en afslappet følelse af nydelse, og de foretrækker at forblive hypnotiseret et stykke tid længere. Du har fuldstændig og total kontrol, og sætter dine egne grænser. Der har aldrig været et dokumenteret tilfælde af, at nogen ikke er kommet ud af hypnose. 

Hvad er underbevidste tanker?

Det bevidste sind, er sindet du er bevidst om, dit “jeg”. Det er den kritiske del af dit sind. Det underbevidste sind er det der dirigerer din adfærd gennem vaner og følelsesmæssigt begær erhvervet fra påvirkninger i dit miljø. 

Hvad er autosuggestion?

Gennem korrekt anvendelse af en suggestion, kan du om programmere det underbevidste sind til at træffe beslutninger til gavn for dit velbefindende. Den nye suggestion vil hjælpe med at overvinde uønskede vaner, manglende koncentration og andre usunde holdninger, som dømmer dig til at mislykkes. 

Hvordan fungerer selv hypnose, sammenlignet med hypnose ved en hypnotisør?

I selve hypnose vælger du dine egne tidsfrister, og indser du har et valg og kan vælge dit eget område for selvforbedringer. At benytte sig af en hypnotisør i starten af din bevidsthedstræning, vil være en stor fordel. Det fremskynder tilvænningsprocessen. 

Hvem kan hypnotiseres?

Enhver med et åbent sind, og som er i stand til at koncentrere sig. 

Hvordan fungere hypnosearbejde?

Den menneskelige hjerne er yderst modtagelig og bliver bombarderet dagligt med suggestioner fra eksterne kilder, og suggestioner fra tanker og ideer indefra. En stor del af vores egen ”lidelse” er en følge af “negative” tanker og impulser som invaderer ens sind fra underbevidste recesser.

Desværre har de hidtidige erfaringer, skyldfølelse og afvist impulser og ønsker presset sig ind i bevidstheden, i direkte eller i skjult form. Disse tanker bliver følelser som saboterer lykke, sundhed og effektivitet.

Til den tid, man har nået voksenalderen, er der sket en oprustning af “negative” tilstande ved at tænke, føle og handle, som viser sig som dårlige vaner. Vaner der er svære at bryde eller ændre.

Ved hjælp af hypnose, er vi i stand til at omdanne negative holdninger til mere positive. Det tager tid at slukke gamle vanemønstre, så du skal ikke miste modet, hvis der ikke er nogen umiddelbar virkning.

Du vil begynde at anvende de principper du trænes i, og du vil hurtigt bemærke ændringen. Selv når der ikke er nogen synlige ændringer på overfladen, sker der meget på indersiden. 

Hvordan kan jeg hjælpe i behandlingsprocessen?

Det er vigtigt at nævne dine reaktioner og ændringer for din hypnoterapeut. De reaktioner du oplever er tegn på den forandringsproces forsaget af hypnose, uanset hvor urimelige eller latterlige de syntes at være.

Der kan udledes vigtige oplysninger ud fra dine reaktioner, drømme og modstand i at give indsigt i dine indre konflikter og hjælpe med dine fremskridt. 

Hvad hvis jeg ikke kan hypnotiseres?

De fleste mennesker føler eller tror dette. Frygten er at give afkald på kontrol. Det modsatte er faktisk tilfældet. Du udøver en stærkere form for tankekontrol end på andre tidspunkter, ved at acceptere de suggestioner der gives. Det eneste der kan forhindre dig i at gå i hypnose er at tænkte: “Jeg kan ikke hypnotiseres”. 

Hvad kan selv hypnose gøre for mig?

Hvad du ønsker, det skal gøre! Øjeblikkelig indlæring og fotografisk hukommelsessystemer er baseret på selv hypnose. Vindere i mange sportsgrene bruger det til at forbedre deres koncentration. Nu kan du lære at overvinde uønskede og uønskede vaner, såsom rygning, overspisning eller anden afhængighed. Effektiv smertekontrol er nu ved fingerspidserne. Du genvinder selvtillid. Du er klar over at succes er indenfor rækkevidde ved et aktivt sind, og at sletning af skadelige følelser fører til et lykkeligere og sundere liv. 

Mister jeg bevidstheden under hypnose?

Nej. Alle sanser bliver mere end 25% mere skærpede under hypnosen. Du mister ikke din opmærksomhed, men din bevidsthed arbejder mere med dig, end i vågen tilstand. Hypnose kan bedst beskrives som en tilstand, hvor du har adgang til alle de værktøjer du har tilladt dig selv gennem hele livet. 

Hvordan fungerer hypnoterapi?

Nervøse symptomer og uberettiget ulykkelighed er produktet af indre følelsesmæssige konflikter. Ved at bruge hypnoterapi, får du hjælp til at forstå dine konflikter. På den måde er det muligt for dig at gøre noget konstruktivt for at løse dem. 

Hvis jeg ikke kan løse mine personlige problemer uden hjælp, betyder det at jeg har en “svag” vilje eller at jeg er på vej til et sammenbrud?

NEJ. Selv hvis du ikke har nogen alvorlige symptomer, er det vanskeligt at arbejde med følelsesmæssige problemer på egen hånd, fordi du er for tæt på dem og kan ikke se klart. Flere og flere mennesker, også dem med stor psykologisk viden, søger hjælp i disse dage fordi de indser de ikke selv kan håndtere det. Det faktum, at du ønsker hjælp er en kompliment til din dømmekraft og intet tyder på, at du nærmer et sammenbrud. I virkeligheden er det modsatte er tilfældet. Søger du professionel hjælp, er det et tegn på mental sundhed, bevidsthed, indre styrke og tillid. 

Kan jeg huske noget bagefter?

Ja. Du kan huske og genfortælle alt fra hypnosen. 

Kan jeg hypnotiseres imod min vilje?

Nej. Det er en udbredt misforståelse. Jeg kan ikke få dig til at gøre noget, der strider imod din overbevisning. Din underbevidsthed sidder på bagsædet og passer på dig. 

Hvornår mærker jeg en forbedring?

I de fleste tilfælde efter første eller anden behandling. 

Hvor lang tid varer en behandling?

Første behandling tager ca. 2 – 1,5 time. Efterfølgende behandlinger 1 ½ – 1 time 

Vil du vide mere