Livsstil og vaner

Dit helbered – din livsstil

Det kan omhandle rygestop, sundere kost, vægttab eller træningsmotivation.

Skal du tabe dig mere end 20 kg, anbefales
Hypnotisk Gastric Band læs mere her.

 

Beskrivelse af hvordan man kan arbejde med din livsstil

Vægttab. Hypnoseterapi finder hurtigt frem til de dybereliggende årsager til, at vi spiser uhensigtsmæssigt. Husk, at der altid er en ubevidst årsag til en vane, altså det faktum at vanen har kunnet give dig noget. En årsag der gør, at vi ikke bare lige kan ændre mønstret  – en vane som vi har indarbejdet i vores dagligdag. Mange spiser med følelserne for eksempel hygge, belønning, ensomhed, kedsomhed, rastløshed,tristhed. Altså en slags trøst eller en handling der ”kompenserer” for noget, vi ikke fik.

Med moderne hypnoseterapi kan du få ryddet op i dit ubevidste spisekammer og blive en sund spiser, og for eksempel opnå en belønning i form af gode følelser og tanker om dig selv.

Trangen til slik og søde sager kan med gode resultater behandles med hypnoterapi. Hvis du er en af de mange danskere med en udpræget sukkertrang, så er der altid en årsag. Det kan være en gammel vane fra barndommen måske, eller at du stille og roligt har vænnet dig til alt den sukker.
Mange  bruger slik som belønning, altså også en form for kompensation, der ofte har forbindelse til fortrængte følelser. Men uanset årsagen så kan hypnose hjælpe dig til at være ligeglad med slik og søde sager.

Beskrivelse af en vane der brydes

Rygestop en vane der kan brydes via hypnose
Det første skridt er, at du skal beslutte dig for at stoppe med rygning. I hypnosen hjælpes du med at slette den “automatiske” trang til at ryge. Du vil efterfølgende ikke savne eller føle, du har ofret noget i dit liv, når du holder op med at ryge og bliver røgfri.

Rygestop – sådan reagerer din krop, når du stopper med at ryge:
Allerede fra 1. dag falder risikoen for luftvejssygdomme, og efter få dage er du fri for slim i halsen, hoster mindre og får mindre åndenød. Efter 5-7 dage smager og lugter du alting bedre, får friskere ånde, renere tænder og mere energi. Efter 1 år er risikoen for hjerte/karsygdomme halveret. Efter 5 år er risikoen for hjerte/karsygdomme den samme som hos en, der aldrig har røget. Efter 10 år er risikoen for lungekræft faldet med cirka 50 %. Ex-rygere har lavere risiko for strube- og halskræft, kræft i mundhulen og blærekræft end rygere. De har færre sygedage. Og de lever generelt længere end rygere – uanset hvornår de holder op. Eksrygere med mavesår får det hurtigt langt bedre. Kvinder, der holder op, når de bliver gravide, føder børn med samme fødselsvægt som ikke-rygere. Ex-rygende kvinder kommer også i overgangsalderen til “normal” tid, mens rygere ofte gør det 1-2 år tidligere.(Kilde: Sundhedsstyrelsen)

Vaner, man for eksempel gerne vil bryde, kunne være:
Rygning
Neglebidning
Købetrang
Sukkertrang
Sundere kost
Husk at tage din medicin

Læs hvordan Gitte oplevede hypnose som værktøj til vægttabet

Læs Frederiks historie om hvordan han lærte at tage sit boldsukker igen.

Print Friendly, PDF & Email